Istoria cafelei in Europa: 10 lucruri pe care nu le stiai

Istoria cafelei în Europa este bogată și plină de curiozități. Iată 10 lucruri interesante pe care probabil nu le știai despre această băutură populară:

1.Cafeaua a fost introdusă în Europa în secolul al XVII-lea, prin intermediul comerțului cu Orientul Mijlociu. Prima cafenea europeană a fost deschisă la Veneția, în 1645.

2.În secolul al XVIII-lea, cafeaua a devenit atât de populară în Europa, încât au apărut o mulțime de cafenele în toate marile orașe. Aceste locuri de întâlnire au devenit locuri importante de socializare și discuții intelectuale.

3.În Franța, cafenelele erau numite „Les Deux Magots” și „Café de Flore” și erau locuri de întâlnire pentru scriitori și artiști celebri precum Ernest Hemingway, Simone de Beauvoir și Jean-Paul Sartre.

4.În timpul Revoluției Franceze, guvernul a încercat să interzică cafeaua, susținând că băutura a devenit un lux inutil. Această interdicție a fost înlăturată la scurt timp după, datorită opoziției publice.

5.În Regatul Unit, cafeaua era cunoscută sub numele de „băutura diavolului” și a fost asociată cu obiceiurile vicioase și decadente. Cu toate acestea, popularitatea cafelei a crescut rapid în secolul al XVIII-lea.

6.În Austria, cafeaua a devenit o parte importantă a culturii și tradițiilor locale. Cafeaua vieneză, cu frișcă și ciocolată caldă, este un exemplu clasic al acestui stil de băutură.

7.În secolul al XIX-lea, cafenelele din Europa erau locuri importante de dezbatere politică și socială. Revoluționarii și activiștii politici se întâlneau adesea în cafenele pentru a discuta strategii și a organiza proteste.

8.În timpul Primului Război Mondial, guvernul german a interzis cafeaua și a încurajat populația să bea ceai în schimb, deoarece cafeaua era considerată un produs de lux.

9.În prezent, Europa este cel mai mare consumator de cafea din lume. Finlanda este țara cu cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor, cu o medie de 12 kilograme pe an.

10.Automatele de cafea au câștigat popularitate în Europa datorită beneficiilor pe care le oferă. Acestea oferă o experiență rapidă și ușoară pentru cei care sunt în mișcare, dar doresc să savureze o băutură delicioasă cu cafea. În plus, prin folosirea acestor automate, oamenii pot să își personalizeze băutura în funcție de preferințele lor. Deși există unele preocupări cu privire la pierderea locurilor de muncă și la compromiterea autenticității băuturii, multe companii care produc automate de cafea încearcă să adauge mai multă autenticitate prin folosirea de cafea proaspăt măcinată și a laptelui spumat. În acest fel, automatizarea poate fi benefică atât pentru consumator, cât și pentru industria cafelei.

Mai multe informații despre serviciul nostru?

CONTACTAŢI-NE